2008-08-19

ÄGG FÖR ALLA ÅLDRAR kallar vi vår receptsamling.

För ägg kan användas av barn och ungdomar, vuxna och äldre. Ägg är billig mat som är lätt att hantera och framförallt smakar det gott.

Ägg produceras under mycket hårt ställda krav, både på djurhållning och kontroll. Allt för att du skall få en god och säker produkt.

Det finns knappast något livsmedel som har så många användningsområden som ägg. Ägg har vissa unika egenskaper som används i matlagning och bakning.

Äggvitan kan bilda skum vilket används vid tillagningen av suffléer, maränger m.m. Äggulans emulgeringsförmåga används vid bakning, i majonäs m.m.

Det finns inte många andra livsmedel som appellerar till kreativiteten såsom ägg. Hur skulle alla kockar och matkonstnärer få ihop sina mästerverk utan ägg?

Ägg är dessutom ett sunt livsmedel med ett högt näringsinnehåll. Ägget innehåller allt som en liten kyckling behöver för att utvecklas och växa. Den enda vitamin som saknas är vitamin C.