2005-03-17

Kall crèperulle med svensk kyckling, avokado, äpple och yoghurt smaksatt med chili och koriander

Kalla creperullar innehållande både ägg och kyckling.
Foto: Elisabeth Örn
2 svenska ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
2,5 dl mjölk
1 msk smält smör

2 svenska kycklingbröst
1 äpple, gärna Ingrid Marie
2 avokado
3 msk yoghurt
1/2 röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk koriander, finhackad
salt, peppar och socker

Blanda ägg, mjöl och salt med hälften av mjölken och rör smeten slät.
Vispa i resterande mjölk och smör och låt smeten svälla i kyl i minst en timme.
Grädda crèpes i stekpannan och låt dom kallna.

Strimla och stek kycklingen, låt svalna.

Tärna äpple och avokado och blanda med yoghurt. Smaksätt med chili, koriander, salt, peppar och socker. Blanda ner kycklingen och fyll pannkakorna med röran. Fixera rullarna med plastfilm och låt dem ligga och vila en stund i kylen. Skär dem i små munsbitar och lägg upp på fat innan servering.

Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.