Fjäderfä nr 6-2006

Avslöjandet i förra tidningen (Fjäderfä nr 5-2006) om de 'förbjudna' importäggen på riksdagens matbort har rönt stor uppmärksamhet. I dags-, vecko- och månadstidningar.

Fjäderfä nr 6-2006
I denna tidning (6-2006 som utkommer den 15 juni) går vi vidare med den offentliga upphandlingen. Alla tror inte som jordbruksministern, allra minst juristerna, tycks det. Detta apropå pågående upphandlingsutredning.

Annars rapporterar vi om ny ordförande för Svenska Ägg, Henrik Larsén, och att vd Camilla Sandenskog har slutat efter bara fem månader. Rekrytering av ny vd pågår. Vi har givetvis också mycket annat från Svenska Äggs stämma i Motala den 11-12 maj 2006 (och mycket av detta har också legat på www.fjaderfa.se sedan den 14 maj).

Det tyska grisköttet på stämman var ingen munter historia. Men jag är glad att över avslöjandet. Det var lite bråkigt av mig, men nödvändigt att plocka upp sanningen.

Läs om Cecilia Widegrens (m) och Åsa Domeij (mp) synpunkter på vad som behöver göras för företagandet och lantbruket, från politikerdebatten på stämman. Samtidigt vill LRF:s ordförande Lars-Göran Pettersson se ett större politiskt mod.

Äggproducenterna har kommit en bit med äggpriset, anser det nyinrättade producentrådet. Men priset behöver höjas ytterligare. Rådets ordförande Peter Åberg skriver själv om 'tunga frågor att diskutera'.

Rikslikarna Ingvar Andersson och Claes Björck skriver om EUs hygienförordning med konsekvenser bland annat för fodersidan. Claes har också en del matnyttigt under vinjetten Rikslikarens Ruta (unghöns, HACCP, kvalster mm).

VD Maria Donis skriver om Gringo Grymt med svensk kyckling, och annat matnyttigt från Svensk Fågels håll.

Vi har också text och recept under rubriken Våga grilla annorlunda.

Med endast 'transportabla' höns minskar byråkratin enligt Djurskyddsmyndighetens dispens från maj 2006. Vi har talat med Helge Häggman på Svenskt Fågelkött och presenterar fakta om de nya djurtransportreglerna. Gäller MB och värphöns.

Information också om att Svensk Fågel byter adress och att nordiska mötet 2006 är bestämt till 23-25 november i Helsingör. Med detta, samt ett tiotal notiser, önskar jag dig god läsning.

Och en fin sommar!
Sven Secher
redaktör

PS Fjäderfä nr 7-2006 kommer ut först den 15 september. Tills dess hänvisar vi till tre hemsidor: www.svenskfagel.se, www.svenskaagg.se samt www.fjaderfa.se. DS

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 6-2006
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.