2008-09-12

Smaskiga förrätter och annat smått och gott

Fin äggtårta

6 personer

Visa receptet »


Goda - såser alla med ägg!

Många av våra välkända såser innehåller ägg - här finns recept på t ex Hollandaisesås, Aioli, Fagott mm. (Recept: Stefan Grynge, Skövde)

Visa receptet »


Goda och enkla smårätter - tips till Äggets Dag den 8 oktober

Fjäderfäcentrum ordnade den 31 augusti 2004 en Kick-off i Skövde där kocken Stefan Grynge bjöd på bland annat dessa lättlagade smårätter som passar utmärkt att servera i butik på Äggets Dag.

Visa receptet »


Gräddfilssås med pepparrot och dill

4 port

Visa receptet »


Gubbröra

4 personer

Visa receptet »


Kall crèperulle med svensk kyckling, avokado, äpple och yoghurt smaksatt med chili och koriander

Visa receptet »


Ljumna potatisgömmor med smak av sparris

4 port

Visa receptet »


Marinerade och grillade morots- och palsternacksbalkar

4 port

Visa receptet »


Mitt bästa TIPS

Rolig form på de stekta äggen. Det blir garanterat glada skratt under middagen

Visa receptet »


Sajten för ägg- och kaviarälskare!

Ibland blir man imponerad. Det blev jag nu när jag såg Kalles kaviars hemsida med den perfekta kombinationen: ägg och kaviar.

Visa receptet »


Senaps- och gräslökssås

4 port

Visa receptet »


Sparris med örthollandaise och pepparrot

Visa receptet »


Tacotoast med salsa på tomat och avocado

4 personer

Av Fredrik Eriksson

Visa receptet »


Urgammal livssymbol självklar i påsk

Inget kan rubba ägget. Sedan urminnes tider har det varit en symbol för livet, och på påskbordet är det en självklarhet i nästan alla svenska hem. Under påskveckan äter vi 2000 ton ägg, dubbelt så mycket som normalt.

Visa receptet »


Vetesallad med smak av Präst

4 port

Visa receptet »


Yoghurtsås med rostad vitlök och timjan

4 port

Visa receptet »


Ägg och sex, ägg och tradition - sanningen om påskägget!

På påskafton äter vi svenskar 6 miljoner ägg i timmen (!) och fördubblar därmed vårt äggätande under påsken. Men varför äter och målar vi ägg i påsktider? Och ligger det någon sanning i myten om att rå äggula får oss att tända till?

Visa receptet »


Ägg och spenatsallad med rökt sidfläsk, citrondressing och honungskrutong

Visa receptet »


Ägg på olika sätt

Ägg förvaras bäst i kylskåp. Eftersom skalet är poröst kan ägget suga åt sig lukt, smak och i värsta fall bakterier.

Visa receptet »


Äggtoddy

10 glas

Visa receptet »


Äggtoddy är värmande gott i vinterkylan!

Äggtoddy är inte bara värmande i vinter kylan. Det är också nyttigt.

Visa receptet »


Äggula kan ersätta antibiotika

Äggula från hönsägg kan vara ett alternativ till antibiotika och ett led i kampen mot resistenta bakterier. Den 9 januari berättade SR ekot om forskningen i Uppsala kring möjligheterna med antikroppar från ägg.

Visa receptet »


Ärtiga löjromsägg

10 ägghalvor

Visa receptet »


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.