2008-09-12

Härliga varmrätter

2000 ton ägg äter vi i påsk

Viktigast på påskbordet enllig HUI. Ägg Sill Lax Påskmust. Av de drygt 500 personer som deltagit i HUI:s webbundersökning svarar 70-80 procent att ägg är viktigt på påskbordet, men bara 40-50 procent uppger att de uppskattar dem.

Visa receptet »


Allt du vill veta om ägg i påsk

Hur många ägg kan man egentligen äta på en och samma dag? Ganska många faktiskt. Tur det, eftersom vi svenskar just denna vecka vräker i oss 2000 ton ägg.

Visa receptet »


Cheddarquiche med citrusvända rotfrukter

Visa receptet »


Fakta om äggtesten

Äggtesten som tidningen Gourmet genomförde i början av 2009, var en så kallad blindtest. Testpersonerna visste alltså inte vilka sorters ägg som ingick i testen. De nio olika äggen (från fyra olika äggpackeriföretag) var inköpta i några livsmedelsbutiker i centrala Stockholm.

Visa receptet »


Flygande Jakob

Att kyckling i dag står högt i kurs hos moderna konsumenterna står helt klart. Se till exempel Google-listan (länk nedan). Men samtidigt har kyckling varit populär mat under lång tid. Kyckling á la Flygande Jakob har exempelvis decennier på nacken.

Visa receptet »


Frasiga kycklingpannkakor med cheddargrädde

4 personer

Av Fredrik Eriksson

Visa receptet »


Fullkornsspagetti med bacon och fetaost

4 personer

Av Fredrik Eriksson

Visa receptet »


Grillade tjocka revben med glaze av honung, äppeljuice, senap och timjan

4 port

Visa receptet »


Helstekt pepparrostas

4 port

Visa receptet »


Klart du ska slicka på sleven

Julen är den tid på året då svenskarna sätter i sig mest ägg. Inte påsken som normalt betraktas som en riktig ägghögtid. Tack vare den låga risken att få salmonella är det dessutom fritt fram att slicka på sleven under bakningen.

Visa receptet »


Läcker mat i påsk

Fjäderfä bjuder på läckra smårätter till påskens alla helgdagar. Smaklig måltid — och Glad Påsk!

Visa receptet »


Nu är det slut på en äggande tid

Festmat Lax och lammstek i all ära, utan ägg blir det ingen påsk. Ägget i koppen är symbolen för påskens speciella mat, liksom skinkan är det på julbordet. Dessutom är påskägget den enskilt största traditionella maträtt som äts av flest människor under ett enda dygn. Äggen är dessutom omgivna av ett otal myter och traditioner.

Visa receptet »


Pot au feu på svensk kyckling

Pot au feu på svensk kyckling med röd curry och cocos serveras med Aromaäpple, svenska rotfrukter och sticklök.

Denna rätt är komponerad med svenska råvaror med inspiration från det asiatiska köket. En skummande sås med doft av curry och cocos framhäver aromen från det smakrika Aromaäpplet.

Visa receptet »


Svensk ugnspannkaka med skinka, ost och tomat med sallad på äpple och vitkål

10 bitar

Av Fredrik Eriksson

Visa receptet »


Taco omelett

2-4 personer

Visa receptet »


Tre kycklingpajer

Tre härliga kycklingpajer som alla smakar lika bra. Var så god och välj!

Visa receptet »


Ugnsbakad omelett med grönkål

Prova den goda och lättlagade ugnsomeletten med svenska ägg och grönkål.

Visa receptet »


Ugnsomelett med räkor

4 personer

Visa receptet »


Varm sillgratäng

4 personer

Visa receptet »


Våga grilla annorlunda

Det var rubriken när Min Mat bjöd in till presslunch runt om i landet, närmare bestämt på sju orter. Den 11 maj var det Linköpings tur och ett tiotal lokala mediarepresentanter slöt upp.

Visa receptet »


Vårgrön sallad med rimmad citronkyckling

10 personer

Visa receptet »


Värt att veta om ägg

Hönans ras avgör färgen på äggen men det är ingen skillnad i smak på vita och bruna ägg.

Visa receptet »


Ägg- och paprikastekt gösfilé med dillfayott

10 personer

Visa receptet »


Äggsallad

4 personer

Visa receptet »


Äggtävlingen avgjord!!

Ägg ger energi - det visade vår tävling 'tre ägg i rad'.

Visa receptet »


Äppel- och ingefärskryddad lårfilé av kyckling, i halster

4 port

Visa receptet »


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.