Vardagsarbetets lov

(Ledaren i Fjäderfä nr 2-2009)

Med ovanstående rubrik avser jag inte lov som i ledighet. Även om vi alla givetvis behöver lite fri tid då och då, som handlar om annat än arbete. Utan det tappar vi i kvalitet i det vi har att utföra.
Med lov menar jag i stället snarare lovsång. Hur skulle det bli utan alla vardagshjältar, utan att allt vardagsarbete blev utfört?

Jag var på Svenska Äggs utbildningsdag häromdagen, tillsammans med ett tjugotal äggproducenter och anställda djurskötare. Det var intressant och lärorikt. Inte minst när Magnus Göransson öppnade hönan. En del av det som sades under kursdagen har visserligen sagts förut, men ändå är det så nyttigt att få höra det igen. Till exempel om alla viktiga delar i smittskyddsarbetet. Konsten är att varje dag, i varje läge, göra det som göras ska. Att varje morgon träda in i den professionella rollen och med djurögat i bästa form följa alla arbetsrutiner.

Svensk Fågels ventilationsdag den 5 mars är ett annat tillfälle att tillsammans med kollegor kunna trimma kunskaperna och stimulera motivationen att hela tiden, varje dag, göra det som göras ska. Hur ser luftkvaliteten ut, hur mäter man den och hur påverkar den kycklingarna? Där finns en del av svaren på vad som ger god ekonomi i uppfödningen.
Att hålla djuren friska och produktiva, det är ekonomi det.

Bo Oscarsson är nöjd med första tiden som nybliven kycklinguppfödare och enligt en erfaren kollega har hans start varit ganska problemfri. Ändå har han haft en del saker att fixa för att få produktionen i bästa trim. Så är verkligheten. För en skrivbordsnisse som undertecknad, framstår djurhållning som ett ansvarsfullt arbete där de inte finns utrymme för slarv. Utan ett bra vardagsarbete kommer man ingenstans och det gäller nog både dig och mig.

Och som vanligt bjuder vi i denna tidning även på lite importkyckling, finnägg och svek från de offentliga inköparna.

Du önskas god läsning!
Sven Secher
redaktör

Ledaren är även publicerad i tidningen Fjäderfä nr 2-2009.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Vardags-arbetets lov
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.