Värdet av eldsjälar

Från Fjäderfä nr 8-2017, se bild nedan.

Att det är gott om byråkrater runt det svenska lantbruket är väl känt inom branschen. Vissa myndighetspersoner behövs säkerligen men inte sällan undrar man. Bland annat inställer sig också frågan: vem är till för vem? Exempelvis när nonchalansen är maximal från myndighetens sida vid exempelvis inlämning av ansökan för förprövning och MKB.

Nu drar vi inte upp något av dessa negativa exempel i denna tidning. Istället beskriver vi ett så kallat sambesök. I detta fall är det ett samordnat inspektionsbesök där flera parter besöker gården samtidigt. Vinsterna är uppenbara, både för djurägaren och inspektörerna.

Investeringen för att anskaffa en gård och bygga för djurproduktion är i dag mycket stora. Läs om Stefans lösning där han hyr stallet av Roland. På så sätt blir Stefan ”sin egen” som äggproducent. Intressant i reportaget är också den breda aviären och belysningen på dispens.

Tack också till Roland Bengtsson för att du ställde upp på en snabbintervju om dina över 40 år i branschen. Fantasiskt så mycket som har hänt sedan du tog över gården i Tågarp och Fjäderfä frågar sig: var hade branschen varit utan eldsjälar som till exempel Roland Bengtsson?

Läs också i denna tidning Anna Silveras fina artikel om matfågelseminarierna på Xth European Poltry Welfare och Symen van der Veldes om förutsättningarna för fjäderfäproduktion i Sverige, i jämförelse med andra länder.

Till hösten hör också möten och konferenser. Notera 7-9 nov, 9-10 nov och 22 nov, beroende på dina intressen. Under dessa dagar finns det verkligen mycket att hämta för den som är verksam som företagare eller anställd inom matfågel- och äggbranschen.

Med detta önskar jag dig god läsning i denna tidning och väl mött både där ute i verkligheten och på konferensen.

Sven Secher
Publicerat i Fjäderfä nr 8-2017.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Värdet av eldsjälar
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.