2018-01-11

Informativt möte i Halland

Hallands fjäderfäförening samlade nyligen sina äggproducenter till ett möte med temat djurmaterial, foder, utfodring och hygienprodukter.

Ett 20-tal äggföretagare kom till Björkängs Vägkrog den 12 december för att lära om en ny höna på svens-ka marknaden och om foder- och hygienprodukter.
Christoffer Andersson, tf VD, samt P-A Gadd, säljare och djuransvarig, på H&N Sweden AB berättade om hönorna Super Nick och Brun Nick och meddelade att de kommer att vara färdiga för leverans under 2018. Som daggamla i maj och som unghöna i slutet av sommaren.
Lantmännen Pullfors säljare Anders Olausson gav råd om hur deras foder ger bäst ekonomi till alla de värphöns som finns på marknaden  idag. Foderprogrammen Avans till Bovans och Fenix till Lohmann Classic, rekommenderades. Han redogjorde även för Lantmännens nya hygienprodukter.
Dagen inleddes med en välsmakande jullunch som företagen bjöd på. Vi tackar för både värdefull information och god julmat.

Bildtext (till bild i papperstidningen, Fjäderfä nr 1-2018):
Nykomlingarna på värphönsmarknaden, H&N Sweden AB kom med Christoffer Andersson och P-A Gadd för att presentera företaget med dess produkter och mål på den svenska marknaden.
På mötet diskuterades även en del aktuella äggmarknadsfrågor.

/Vid pennan:
Claes Björck


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.