2004-09-07

Bavaroise med apelsinsmak

Frisk och fräsch dessert som gärna kan njutas med en god chokladsås.

Ca 8-10 portioner

6 gelatinblad
6 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
6 äggulor eller 3 hela ägg
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 1/2 dl vispgrädde
rasp från en apelsin

Lägg gelatinet i vatten.
Sjud äggulor, mjölk, socker, apelsinrasp och juice i ca tre minuter,
Tag av från spisen och blanda i de urkramade gelatinbladen.
Låt svalna till ca 25°. Lättvispa grädden och vänd försiktigt ned den i smeten.
Häll upp i portionsskålar och kyl ned.

Recept: Stefan Grynge, Skövde

Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.