Osäker framtid för svensk säker matArtikelserie i Fjäderfä om utländsk salmonella, antibiotika, resistenta bakterier – och den säkra svenska matens osäkra framtid.I Fjäderfä nummer 2-2014: FAKTA • Svenskt lantbruk jobbar förebyggande och svenska livsmedel är salmonellafria. • Svensk djurhållning använder sällan vacciner och nästan ingen antibiotika. • Ökande livsmedelsimport medför en risk för att förekomsten av salmonella och resistenta bakterier ökar i Sverige. I ett kommande nummer av Fjäderfä: FRÅGOR och SVAR • Är det någon som bryr sig? • Vad säger konsumenter, handlare, myndigheter och politiker om att salmonellabakterier och resistenta bakterier ges spridning genom importerade livsmedel? • Kommer världens renaste matproduktion (Sveriges) att tvingas stänga butiken? Sven Secher Publicerat i Fjäderfä nummer 2-2014. #DetÄRskillnad Läs övriga artiklar: Det ÄR skillnad Är gröna ägg framtiden? |