2014-02-10

Försäljning av importägg med salmonella och falska intyg

Som framgår av artikeln "Garantin ingen garant" så påträffades salmonella i importerade ägg på försommaren 2013. Detta har dock inte hindrat fortsatt import av äggen och god försäljning i butiker i Stockholmsområdet. Ovan säljs dessutom de importerade buräggen som ekologiska ägg i svenska äggaskar. (Se bild i tidningen Fjäderfä nummer 2-2014).

Alltså: #DetÄRskillnad

Ett annat äggexempel (bild Fjäderfä 2-2014):
Detta är ett annat importparti ägg, där inga salmonellaintyg fanns att uppbringa. Delar av dessa ägg hade sålts på marknaden innan myndigheterna ingrep och tvingade importören att skicka tillbaka äggen. Således ett brott mot salmonellagarantiernas krav på veterinärintyg.

Igen: #DetÄRskillnad

Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.