2014-02-10
Många förlorare om världens bästa avvecklas
Att den svenska livsmedelsproduktionen minskar och importmaten tar över får konsekvenser som sämre djurskydd, större risker för bakterieinfektioner och ökad spridning av antibiotikaresistens. Det handlar således om både djurens och människors välfärd.
Texterna på denna hemsida och i tidningen Fjäderfä om den svenska maten, salmonellariskerna, antibiotikahotet etcetera, har producerats av Sven Secher och Björn Lundbeck, samt Gunnela Ståhle. Illustrationerna är gjorda av Lovisa Larsson och Hasse Cedergran och för foto svarar Sven Secher om inte annat anges.
Vi ställer frågor; Vem bryr sig?
I ett kommande nummer av Fjäderfä återkommer vi till problematiken kring ”Osäker framtid för svensk säker mat” med frågan:
Vem bryr sig?
Förhoppningsvis då med svar som ger besked om:
”Så tycker konsumenter, kunder, myndigheter och politiker?”
Läs artiklarna om salmonella, antibiotika och resistens: #DetÄRskillnad
/Sven Secher
journalistgruppen@secher.pp.se