2019-09-16

BG på Kronägg


“Vi vet – men vi måste förklara för konsumenterna”

– Vi jobbar på med varumärket Helt ärligt.
Det svarar Bengt Göran Andersson när Fjäderfä talar med honom om äggproduktsidan. Kronägg har visat ”Helt ärligt”-produkterna på branschmöten som Svenska Äggs Kontaktdagar och event som Vasaloppet och man marknadsför dem mot kunder både på den offentliga och privata sidan.

De offentliga kunderna kan handla om äldreboenden och kök av olika slag och de privata inte minst om gym och människor som tränar och tänker mycket på den egna hälsan.

Hur går försäljningen av ert eget kosttillskott som baseras på ägg – ”Helt ärligt”?
– Försäljningen går bra. Den välter visserligen inte marknaden men produkterna får mer och mer fäste. Vi har tagit kliv framåt men det tar tid. Vi vill ta fler, större och snabbare kliv.
Bengt Göran talar gärna och ofta om marknadsarbetet och menar att både Kronägg och hela branschen måste jobba hårdare med detta för att lyckas sälja mer med lönsamhet.
– Utmaningen för branschen är att lyckas sälja ägg även i andra former än som skalägg. Vi i branschen vet hur nyttigt ägg är och att ägg finns i så många former. Men vi måste lyckas bättre med att förklara för alla som finns utanför branschen att äggets nyt-tigheter också finns i andra produkter och livsmedel, än i de vanliga skaläggen.
– Lyckas vi med detta så kan vi nå konsumenterna med en större produktion av svenska ägg.

Bengt Göran pekar också på att det pågår en förflyttning i folks konsumtionsvanor där förädlade produkter säljer bra. Här gäller det att äggbranschen hänger med i svängarna och lyckas ta fram, och sälja, produkter som höjer värdet på ägget, menar han.

Proteinbars
Sortimentet inom Helt ärligt tillverkas av svenska ägg av Källbergs industrier. I produkterna finns inget tillsatt socker och produkterna består kortfat-tat av följande sortiment:
”Proteinbars” (liknar i sin utformning godis) och finns smakerna choklad, hallon och salt kola. Produkten är ”boostade” med 30 procent protein.
Ägg i pulverform består av drygt 50 procent protein (cirka 30 procent mer än ett traditionellt äggpulver) och finns i smakerna naturell, choklad och vanilj. Även smaker som päron, choklad och hallon används.
Man har även ägguleglass samt klimat- och vegobiffar under varumärket Helt ärligt.

Kronägg presenterar en fyllig information på www.heltarligt.se. Där finns tips om kost och motion med rena träningsråd, information om produkterna och sidan ger också inspiration till den som söker ett hälsosamt leverne.

Sven Secher
Publicerat – med bilder – i Fjäderfä nr 7-2019


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.