2019-09-15

DAVA Foods och Cedergren i nytt samarbete

Svenska Ägg uppmärksammade med ett pressmeddelande den 8 augusti 2019 att landets största äggproducerande företag, AB CA Cedergrens, från årsskiftet säljer sina ägg till Dava Foods Sweden AB.

Vi återger här Svenska Äggs meddelande i sin helhet.

DAVA Foods Sweden AB och AB CA Cedergrens har ingått ett långsiktigt partnerskap i äggbranschen med start i januari 2020. Samarbetet innebär att DAVA Foods från och med årsskiftet säljer och marknadsför de ägg som Cedergrens producerar och förpackar. Enligt ett pressmeddelande från DAVA Foods räknar företaget med att få en marknadsandel på frigående inne mellan 45-50 procent.  I dag levererar företaget till flera större aktörer inom dagligvaruhandel, foodservice och industri.
I och med det kommande nya samarbetet förstärker nu DAVA Foods sin organisation inom framför allt försäljning, export och logistik. Samarbetet med nuvarande leverantörer av ägg kommer fortsätta som tidigare och utvecklas ytterligare, meddelar företaget.
– Cedergrens är Sveriges största äggproducent och det känns mycket inspirerande att tillsammans med dem kunna erbjuda våra kunder och konsumenter nya koncept och lösningar”, säger Håkan Persson som är VD på DAVA Foods Sweden AB.  
–  I DAVA Foods har vi hittat en partner i Norden där vi har haft en bra diskussion om framtida utveckling på nordisk marknad, de har stark innovationskraft, säljkanaler och en långsiktigt hållbar strategi”, menar Claes Cedergren, ägare och VD för AB CA Cedergren.
DAVA Foods Sweden AB bedriver packeriverksamhet och partihandel med ägg samt tillverkning och försäljning av flytande äggprodukter. Äggen säljs bl.a under företagets varumärke Lantägg.  Här finns också en tradingverksamhet med förädlade äggprodukter. Företaget ingår i DAVA Foods-koncernen, som är marknadsledande inom ägg i Norden. Koncernen hanterar ca två miljarder ägg årligen.
AB CA Cedergren är ett familjeföretag med äggproduktion i egna stallar samt legouppfödning av unghöns. Företaget har också en packeriverksamhet med säte i Fliseryd.

Källa: www.svenskaagg.se


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.